Whiskey Sour
Bourbon, friss citromlé és cukorszirup – opcionális tojásfehérjével selymes, habos klasszikus.
Hozzávalók
- 60 ml bourbon
- 25 ml friss citromlé
- 20 ml cukorszirup (1:1), ízlés szerint
- 20 ml pasztőrözött tojásfehérje (opcionális, a habhoz)
- 2–3 csepp Angostura bitter (díszítéshez)
- Jég
- Citromhéj vagy koktélcseresznye (díszítéshez, opcionális)
Elkészítés
- (Tojásfehérje esetén) Dry shake: shakerben jég nélkül rázd össze a bourbont, citromlevet, cukorszirupot és a tojásfehérjét ~10 másodpercig.
- Adj jeget a shakerhez, majd wet shake: rázd erőteljesen további 10–12 másodpercig, hogy jól lehűljön és felhabosodjon.
- Szűrd (finomszűrőn) lehűtött coupé pohárba vagy jéggel töltött rocks pohárba.
- Cseppents 2–3 csepp Angostura bittert a hab tetejére, és díszíts citromhéjjal vagy cseresznyével.
Kép forrás: shutterstock.com • Recept forrás: wikipedia.org