Whiskey Sour

Bourbon, friss citromlé és cukorszirup – opcionális tojásfehérjével selymes, habos klasszikus.

Whiskey Sour habosított tetejével, citromhéjjal és bitters cseppekkel díszítve
⏱️ ~4 perc 🥃 1 adag 🔧 Közepes

Hozzávalók

  • 60 ml bourbon
  • 25 ml friss citromlé
  • 20 ml cukorszirup (1:1), ízlés szerint
  • 20 ml pasztőrözött tojásfehérje (opcionális, a habhoz)
  • 2–3 csepp Angostura bitter (díszítéshez)
  • Jég
  • Citromhéj vagy koktélcseresznye (díszítéshez, opcionális)

Elkészítés

  1. (Tojásfehérje esetén) Dry shake: shakerben jég nélkül rázd össze a bourbont, citromlevet, cukorszirupot és a tojásfehérjét ~10 másodpercig.
  2. Adj jeget a shakerhez, majd wet shake: rázd erőteljesen további 10–12 másodpercig, hogy jól lehűljön és felhabosodjon.
  3. Szűrd (finomszűrőn) lehűtött coupé pohárba vagy jéggel töltött rocks pohárba.
  4. Cseppents 2–3 csepp Angostura bittert a hab tetejére, és díszíts citromhéjjal vagy cseresznyével.

Kép forrás: shutterstock.com • Recept forrás: wikipedia.org